Kad ceo sistem ode za dug: Jedan grad u Srbiji ovako “prebija” sa Srbijagasom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Grad Zrenjanin će dugovanja Gradske toplane Srbijagasu, u iznosu od 599,6 miliona dinara, namiriti prenosom svojine distributivnog sistema prirodnog gasa na teritoriji tog grada u svojinu Srbijagasa.

Odluku o tome doneli su članovi Gradskog veća, a o tome će se u četvrtak izjasniti i odbornici Skupštine grada.

Tom odlukom, Grad Zrenjanin će, kao osnivač, izmiriti obaveze Gradske toplane prema Srbijagasu tako što će u zamenu za dug preneti svojinu distributivnog sistema prirodnog gasa na teritoriji grada u svojinu Srbijagasa, čiji je osnivač Vlada Srbije.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je rekao da dug postoji od kraja 2008. godine, koji Gradska toplana nije mogla da reši iz tekućeg poslovanja, a da Grad preuzima dug tog preduzeća i da će distribuciju gasa preneti na Srbijagas.

“Na celoj teritoriji grada distributer će biti Srbijagas, a očekujemo i povoljnosti za potrošače. Mislim da smo napravili dobar posao za Grad i građane“, rekao je Janjić, navodeći da će, u okviru sporazuma, Srbijagas već ove godine krenuti sa daljom gasifikacijom negasifikovanih delova grada.

Izvestilac na sednici Ilija Svilar iz Gradske Toplane, rekao je da je sve urađeno u konsultaciji sa Direkcijom za imovinu i Ministarstvom rudarstva i energetike.

“Građanima će verovatno biti bolje i mislim da ovo nije loš potez, pogotovo što je i opredeljenje Grada da se radi gasifikacija sela”, rekao je on.

Kada je reč o zaposlenima angažovanim na delatnosti gasa, njih 45, dobiće ponudu za posao u Srbijagasu.

Izvor: Danas, Beta

Foto: screenshot