Tivat dobio prvi JAVNI PUNJAČ za e-automobile: BESPLATNO PUNJENJE, ne i parking

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prvi javni punjač za električne automobile u Tivtu, pušten je u rad na parkingu u Arsenalskoj ulici u centru grada.

Putem mobilne aplikacije Plugsarfing, a uskoro i sa ostalih mobilnih aplikacija, svi korisnici električnih vozila u Evropi su upoznati da na javnom parkingu u Tivtu sada mogu da napune svoje vozilo.

„Za sat vremena preko ovog punjača napuni se oko 20 kilovata električne energije u bateriji vozila, što je zavisno od tipa elektrilnog automobila, dovoljno da se pređe od 300 do 350 kilometara.“- kazao je direktor preduzeća Parking sistem Tivat Slaviša Ognjanović .

Vozila sa pogonom na struju u svetu trenutno ima više od pet miliona, od čega milion u Evropi, piše Investitor.

Punjenje na stanici koja istovremeno može da primi i napuni dva vozila, za sada se ne naplaćuje, ali zbog softvera koji koristi Parking sistem Tivat, njihovi vlansici će ipak morati da plate korišćenja parking mesta dok se vozila pune strujom.

Ognjanović je dodao da planiraju da ugrade još nekoliko sličnih punjača za elektromobile u Tivtu, od čega će prvi sledeći biti instaliran na parkingu na Aerodromu Tivat.

Inače, punjači za brzo punjenje baterija električnih automobila već su ranije instalirani u luksuznim turističkim naseljima Porto Montenegro i Luštica Bay u Tivtu za potrebe njihovih gostiju i posetilaca tih rizorta.

Izvor: Investitor

Foto: Pixabay