Vožnja od Holandije do Australije BEZ STAJANJA na pumpi? ON je USPEO (FOTO/VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Printscreen/Youtube

Koliko daleko možete voziti bez goriva? To je pitanje na koje je odgovorio 32-godišnji Holanđanin koji je vozio od svoje zemlje do Australije električnim automobilom.

„Već skoro dve godine živim neverovatan i lud san. Za 1.119 dana, video sam 33 zemlje i vozio 95.000 kilometara bez stajanja na benzinskoj pumpi“, kaže Vib Vaker.

Vib Vaker je 15. marta 2016. godine napustio Holandiju u električnom automobilu, Plavom banditu, bez novca, oslanjajući se na ljude na koje je nailazio za hranu, sklonište i struju za svoj automobil, a Sidnej je bio njegova destinacija.

Njegova misija – Plug Me In – privukla je pažnju ljudi širom sveta i postala je istaknuta platforma koja promoviše održivost i električne automobile. Plug Me In je zasnovan na saradnji između ljudi, a svako može da da svoj doprinos. To je avantura čiji je cilj da inspiriše, obrazuje i ubrza prelazak na budućnost bez emisije štetnih jedinjenja ugljenika.

„Došao sam do Sidneja 7. aprila 2019. godine, ali sam produžio put na Novi Zeland tako da moje putovanje još traje“, rekao je Vaker.Izvor: BIZLife

Foto: Printscreen/Youtube