Objavljeno ime novog govornika na Spark.me 2018 konferenciji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja se održava 26. i 27. maja u Budvi (uz seriju specijalizovanih radionica zakazanih za 25. maj), je objavio ime novog govornika na Spark.me 2018 konferenciji. U pitanju je Bojd Malterer (Boyd Multerer), bivši glavni inženjer za Xbox igračku konzolu, koji je osnovao Xbox Live i XNA servise.

Radeći u okviru Xbox tima, Malterer je 2000. godine pokrenuo i četiri godine upravljao Xbox Live, onlajn platformom koja povezuje igrače i omogućava razmjenu i dijeljenje multimedijalnih sadržaja. Godine 2004, osnovao je XNA, skup alata koji je omogućio programerima i dizajnerima da se mnogo lakše i efikasnije bave razvojem igara. XNA je uspostavio C# kao osnovni programski jezik u razvoju igara, što će se zadržati i u kasnijim sistemima alata kao što su Monogame, Unity itd. Pri kraju svog angažmana u Microsoftu, Malterer je vodio tim koji se bavio operativnim sistemom za Xbox One igračku konzolu, u čijoj su nadležnosti bili svi ključni elementi počevši od kernela, preko sistema bezbjednosti, do aplikacija, interfejsa i Kinecta.

Otkad je napustio Microsoft 2014. godine, Malterer se bavi istraživanjem i stvaranjem operativnih sistema za uređaje povezane u okviru Interneta stvari (Internet of Things). Koristeći znanja koja je stekao u okviru Xbox tima, danas je fokusiran na bezbjednost, kao i povećanje efikasnosti i jednostavnosti programiranja. Malterer je do sada prijavio oko 50 patenata od kojih je 26 već zvanično odobreno. Upravljao je raznim vrstama projekata, od veoma malih, do onih sa budžetima do 100 miliona dolara.

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena dva ovogodišnja govornika – u pitanju su Mark W. Schaefer (jedan od vodećih svjetskih stratega u oblasti marketinga na društvenim medijima koji svoje znanje i iskustvo dijeli na jednom od pet najposjećenijih marketinških blogova na svijetu – {grow}) i Kerry O’Shea Gorgone (direktorica strategije u MarketingProfsu, vodećem izvoru informacija za više od 600.000 marketinških profesionalaca širom svijeta, i voditeljka Marketing Smarts podcasta). U narednom periodu će biti objavljena imena ostalih govornika na konferenciji.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo