„Prava hrana ima bolji ukus“ – Da li je ovo najgadnija reklama 2020. sa najboljom porukom? (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Kompanija Burger King objavila je video u kome prikazuje kako se najpopularniji burger ovog lanca restorana, čuveni “Whopper” raspada i kako ga prekriva buđ nakon 34 dana.

Video je deo kampanje kojom se ističe kako u hrani Burger Kinga nema konzervansa i veštačkih sastojaka. Kompanija je saopštila da je u većini evropskih tržišta uklonila konzervanse iz tog burgera.


“U Burger Kingu verujemo da prirodna/prava hrana ima bolji ukus. Zbog toga naporno radimo na uklanjanju konzervanasa, boja i aroma iz veštačkih izvora, iz hrane koju služimo u svim zemljama sveta.”, rekao je Fernando Makado, glavni marketinški direktor Restaurant Brands International.

Iz kompanije su takođe poručili da će „Whopper“ bez konzervanasa služiti u svim američkim restoranima do kraja 2020. godine.

Razlog za ovakvu marketinčku kampanju leži možda u tome što od Burger Kinga sve ima veze sa njihovim najvećim rivalom McDonaldsom.

Prošle godine su mnogi bili svedoci kako je McDonaldsov burger izložen u jednom lokalu na Islandu. Poslednji burger poslužen pre nego što je taj lanac brze hrane zbog  finansijskog kraha Islanda 2009. godine zatvorio deo svojih lokala u toj zemlji.

Ono što su gledaoci mogli da vide jeste da burger, ni nakon 10 godina, nije istrulio.

 

View this post on Instagram

 

The last cheeseburger (now) . My related posts: #gpc_mcdonalds #gpc_LastCheeseburger

A post shared by Glenn Campbell ✈️📹📝🎙 (@baddalailama) on


Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen