Kopernikus POTVRDIO: Kupili zemljište na NBG, gradimo najvišu kulu u zemlji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, ilustracija

Kompanija Kopernikus potvrdila je da je kupila zemljište u bloku 43 na Novom Beogradu, na mestu nekadašnjeg „Buvljaka“ i da će na njemu izgraditi poslovan objekat.

Kako piše u zvaničnom saopštenju kompanije, na tom mestu izgradiće „velelepno izdanje nebodera – Kopernikus Tower – koji će biti najviša građevina u zemlji“.

Vrednost investicije iznosi 20 miliona evra, a na datoj parceli koja se prostire na površini od 2,05 hektara, kompanija Kopernikus planira da izgradi najmoderniji i najveći poslovni kompleks ne samo u zemlji već i u čitavom regionu.

Kopernikus će, kako se dodaje,  uložiti sredstva u izgradnju poslovnog objekta ukupne površine od preko 100.000 kvadratnih metara. Ovaj kompleks objediniće ne samo sve poslovne ogranke kompanije Kopernikus na jednom mestu, već će u svom sklopu imati i najmoderniji opremljen televizijski Studijski prostor čija se gradnja planira za obe televizije – Prvu i O2.

„Poslovni objekat biće svojevrsno remek-delo arhitekture i dizajna. Ambiciozni građevinski planovi uskoro će doživeti svoju realizaciju, a prestonica će dobiti neboder – Kopernikus Tower – najvišu zgradu koja će sve zadiviti i promeniti izgled celog novobeogradskog kvarta i grada“, navode iz te kompanije.

Kompanija Kopernikus posluje u oblasti  komunikacija, medija, nekretnina, ugostiteljstva i građevine. Kopernikus Corporation zapošljava preko 1.000 radnika. Takođe, u svom sastavu broji preko 30 kablovskih kanala, radijskih, lokalnih i regionalnih stanica.

Kompanija je početkom godine preuzela upravljanje dvema nacionalnim televizijama – PrvaTV i O2, nakon što je kupila poslovanje grčke Antena grupe u Srbiji.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay, ilustracija