Potop nekretnina u Dubaiju, moguće zatvaranje firmi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Rastuća pandemija koronavirusa mogla bi da spusti cene nekretnina u Dubaiju na nivo iz 2010. godine, upozoravaju analitičari Standard&Poorsa, piše Blumberg.

“Verujemo da se cene nekretnina približavaju nivoima viđenim na dnu poslednjeg ciklusa u 2010. godini, te su još niže kad se uračuna uticaj inflacije, posebno uzevši u obzir podsticaje za prodaju nekretnina koje nisu planirane”, navodi se u izveštaju S&P Global Ratingsa.

“Takođe očekujemo negativne trendove zaposlenosti u nekim ključnim sektorima kao što su turizam i maloprodaja, kao i za određena mala i srednja preduzeća, koja bi mogla izvršiti pritisak na potražnju za novim nekretninama.”

Dubai bi se u određenoj fazi mogao suočiti s raširenim trendom zatvaranja kompanija, slična onima u drugim regijama, ili zaustavljanjem radova, uključujući gradilišta, što bi moglo dovesti do kašnjenja u budućim isporukama stambenih nekretnina, navodi S&P.

“To bi produbilo probleme s radnim kapitalom za developere, uključujući Emaar Properties i Damac Real Estate”, zaključuje se u izveštaju.

Izvor: SEEbiz

Foto: Beta/AP