Spoj autentičnog i urbanog duha – HOTEL sa pričom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Mona plaza

Da li znate zašto baš stari Dorćol često porede sa Berlinom? Da li po živom umetničko – kulturnom kvartu koji privlači uvek atraktivnim dešavanjima ili po šarenolikoj ponudi restorana, kafića i koncept butika uređenih po savremenim standardima koji se ujedno uklapaju u ambijent starog Dorćola? 

Postoji mnogo razloga zbog kojih je donji Dorćol postao jedna od glavnih Beogradskih atrakcija. Predlažemo da prošetate i sami prosudite. Do tada, prenosimo naš utisak o objektu koji je omogućio jedan nov doživljaj starog Dorćola! 

Tačka susreta starog, autentičnog Beograda i nove, urbane beogradske vreve, mesto je na kome je ove zime hotel Mona Plaza otvorio vrata posetiocima. Naizgled još jedna moderna zgrada izgrađena po najsavremenijim svetskim standardima, u stvari je hotel sa vrlo specifičnom pričom i ponudom, odgovorno preuzetim nasleđem koje je sa ponosom nastavio menadžment hotela poštujući upravo izuzetnu lokaciju na kojoj se nalazi.

Naime, na uglu ulica Solunske i cara Uroša gde se hotel Mona Plaza danas nalazi, još daleke 1902. godine otvorena je prva beogradska fabrika čokolade Kosta Šonda. Nosila je ime “K.M.Šonda”, a u njoj su nastajali kakao, čokolada, keks i veštački led. Tvorac ove slatke priče bio je Kosta Šonda, trgovac i industrijalac koji je u drugoj polovini XIX veka iz Grčke došao u Beograd i sa svojom porodicom napravio “slatki” biznis. Danas, hotel Mona Plaza sa ponosom poziva lokalne i strane posetioce da probaju čuvenu Olga tortu i ostale slatke specijalitete.

Pored “slatke tajne” koju čuva za svoje posetioce, hotel je kategorisan sa četiri zvezdice i u svojoj ponudi ima i 170 prostranih soba i apartmana urbanog enterijera.


Gostima je na raspolaganju nesvakidašnje uređen bar idealan za dnevnu pauzu ili večernji provod, kao i veliki restoran u kojem gosti mogu da uživaju u prijatnom ambijentu i brojnim specijalitetima nacionalne i internacionalne kuhinje. U okviru hotela nalaze se parking i garaža na dva nivoa ispod zemlje, a od proleća i wellnes i fitness centar. 

Hotelsku ponudu posebno izdvaja najveći i najmoderniji kongresni centar u starom delu Beograda. Konferencijsko-izložbeni prostor prostire se na tri nivoa i na više od 2.000 kvadratnih metara.  Hotel poseduje veliki multifunkcionalni banket prostor, kao i 10 konferencijskih sala, od kojih je najveća kapaciteta do 400 osoba u teatar postavci.

Moderan enterijer, prozori od poda do plafona i velika količina prirodne svetlosti doprinose da rad u kongresnom centru bude prijatan i produktivan. Pored poslovnih događaja, hotel je odličan izbor za organizovanje privatnih proslava i svečanosti. 

Menadžment hotela u svojoj ponudi ističe i otkrivanje jedinstvenog doživljaja starog Dorćola, kroz šetnju ili vožnju biciklom po istorijskom jezgru starog grada, koji se nalazi blizu Kalemegdana, Skadarlije i Dunava, a istovremeno nedaleko od Knez Mihailove ulice i brojnih klubova i kafića.

Gosti imaju priliku da osete brojne čari ovog grada – od jedinstvenog iskustva u boemskoj Skadarliji, preko šetnje Dunavskim kejom, sa kojeg se pruža pogled ka ušću Save u Dunav, pa do uzbudljivog noćnog života. Iz hotela ističu da će radionice pravljenja koktela ili čuvene čokolade Olga upotpuniti utisak svakog posetioca i gosta znatiželjnog da upozna i doživi ovaj deo grada na najbolji mogući način.

Izvor: BIZLife

Foto: Mona plaza