Udareni temelji za JEFTINE stanove i “bezbednjacima” u prestonici

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Počeli su radovi na izgradnji jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu.

U Beogradu će se graditi ukupno 1.000 stanova, a radovi su počeli na prvih 250 stanova kod Lakat krivine u Zemunu, čija je vrednost radova 1,1 milijardu dinara. Rok za završetak stanova je februar 2022. godine.

Projekat je izradio Saobraćajni institut CIP, a projektom upravlja Građevinska direkcija Srbije.

“Borili smo se da imate bolje uslove za rad i bolje plate i, zahvaljujući uspešno sprovedenim merama finansijske konsolidacije, povećali smo vam platu između 38 i 40 odsto”, rekla je premijerka Ana Brnabić koja je prisustvovala polaganju kamena temeljca.

Inače, u okviru Projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti već je započeta gradnja stanova u šest gradova u okviru 1A faze od ukupno 1.530 stanova.

U Nišu 190 stanova, u Vranju 186 stanova, u Kraljevu 200, u Kragujevcu 216, u Novom Sadu 548 i u Sremskoj Mitrovici 190 stanova. Pored toga, započeta je izgradnja još 438 stanova u Novom Sadu u okviru 1B faze.

Prvi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti gotovi su u Vranju i porodicama koje će se u njih useliti ključevi će biti uručeni u subotu.

Ukupno je u okviru 1B faze u pripremi izgradnja oko 6.500 stanova u Beogradu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu. U okviru tog projekta (1A i 1B faze) planirano je da bude izgrađeno ukupno oko 8.000 stanova.

Cena stanova iznosi maksimalno 500 evra po kvadratnom metru.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay