Osigurana poljoprivreda – odgovorna proizvodnja i očekivani rezultati

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kompanija Triglav osiguranje u Beogradu predstavila je ponudu osiguranja u poljoprivredi učesnicima i posetiocima 53. Savetovanja agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru koje organizuje Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Četvrti put Triglav osiguranje učestvuje na tim susretima gde se iz godine u godinu broj učesnika povećava, a poljoprivrednici i poljoprivredni proizvođači prepoznaju značaj osiguranja svojih imanja, useva i proizvodnje. Ove godine biće predstavljena najnovija dostignuća u oplemenjivanju i tehnologiji gajenja ratarskih i povrtarskih bilјaka.

Kako se navodi u saopštenju, Triglav osiguranje nastoji da bude na raspolaganju svima koji vide prednosti osiguranja, zbog čega će tokom  trajanja ovog skupa stručnjaci iz kompanije pružati sve neophodne informacije posetiocima.

Osiguranje u poljoprivredi ima izuzetan strateški značaj za Triglav osiguranje, zbog čega se kontinuirano radi na razvoju ovog segmenta, poručio je predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu, Dragan Marković.

„Iz godine u godinu razvijamo ovaj strateški segment našeg poslovanja i dokazujemo činjenicu da je Triglav osiguranje uz sve predstavnike agro lanca bez obzira na okolnosti, a to vidimo jer nam klijenti daju svoje poverenje u svakoj novoj sezoni. Prošlogodišnji vremenski uslovi su bili više nego izazovni za sve poljoprivredne proizvođače. Društvo je svima koji su prijavili štete na svojim usevima obezbedilo isplatu u najkraćem roku“, rekao je Marković.

Poljoprivredna proizvodnja u 2018. godini zabeležila je visok rast koji je nakon sušne 2017. godine 16,3 odsto. Ovaj segment je izuzetno važan za učešće BDP-a, ali i za izvoz.

Prema podacima Srbija raspolaže sa više od četiri miliona hektara poljopivrednog zemljišta i 1,1 milion grla krupne i oko 22 miliona sitne stoke. Triglav osiguranje sarađuje i sa biljnom proizvodnjom i u ponudi ima standardne proizvode namenjene osiguranju useva, plodova, životinja i poseban paket Triglav Max za osiguranje životinja i specifičan proizvod za proizvođače mleka koji ih obezbeđuje od pada proizvodnje.

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika traje do 31. januara i okupiće više stotina agronoma, proizvođača, profesora poljoprivrede, predstavnike nadležnih institucija, organizatore

Izvor: BIZLife

Foto: Promo