130 godina Simensa u Srbiji: U planu nove investicije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Vlada Srbije razgovara sa kompanijom Simens o novim investicijama i spremna je da ih podrži, izjavila je premijerka Ana Brnabić na obeležavanju 130 godina poslovanja nemačke kompanije u Srbiji.

Ona je kazala da je ta kompanija do sada sa Vladom realizovala brojne važne infrastrukturne i energetske projekte i da je primer društveno odgovorne kompanije. Podsetila je da Simens zapošljava 1.600 ljudi, od čega 1.400 u fabrici u Subotici.

Po rečima Brnabić, Simens učestvuje i u značajnim projektima koji su od značaja za Srbiju, kao što je dualno obrazovanje. Navela je da u planu učešće Simensa u digitalizacije i tehnološkim inovacijama.

Generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger kazao da ta kompanija planira nove investicije u Srbiji u saradnji sa Vladom Srbije. On je istakao da mnogobrojni projekti Simensa u Srbiji podstiču privredni rast zemlje.

“U koraku sa globalnim dešavanjima fokus nam je na promovisanju digitalizacije i digitalnih rešenja”, rekao je on.

Kompanija Simens prisutna je u Srbiji od 1887. godine, kada je potpisan ugovor o izgradnji prve javne termoelektrane na Dorćolu u Beogradu, a 1996. osnovan je Simens d.o.o. Beograd.

Simens posluje u oblastima proizvodnje, prenosa i distribucije energije, proizvodnje rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture i medicinske opreme.

Izvor: Beta

Foto: screenshot