150 otkaza u smederevskom PKC

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Fabrika kablova za automobilsku industriju PKC Wiring Systems u Smederevu, zbog smanjenog obima posla, otpustila je 150 radnika zaposlenih preko agencije koji su radili na određeno vreme.

Veliki broj komponenti za proizvodnju dolaze iz evropskih fabrika, koje su zbog koronavirusa privremeno zatvorene.

Fabrika u Smederevu trenutno ima više od 2.000 zaposlenih.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay

Komentari 3

  1. Dario91

    Najgora fabrika u Srbiji ikad, motaju kablove mučenici za 30 hiljada, niko nema ugovor za stalno, a pritom ne zna se da li su gori stranci koji drže PKC, vlast u Smederevu koja ništa ne radi, ili radnici koji sve to trpe. Evo ja da crkavam od gladi, da umirem koliko mi trebaju pare NIKAD ne bi radio tamo. Taj posao što se radi tamo nauči se za nedelju dana, i taj isti posao mogu da radim u Poljskoj ili Slovačkoj za 1000 evra ili u Nemačkoj za 2000 evra, a ne ovde za 30 hiljada pišljivih dinara.

  2. Smederevo

    Najgora kompanija u Srbiji, dobili najviše subvencija od države, plac, halu, desetine hiljada evra po zapošljenom radniku, pa opet subvencija od 6,5 miliona, pa opet subvencija 7,5 miliona, a radnici rade za minimalac, mogu da napreduju samo ljudi preko veze, međuljudski odnosi ne postoje, nisu preduzeli nikakve mere, možda tek sada kada su u medijima, do danas su radili bez maski, vozili se u krcatim autobusima…. Sačuvaj Bože sve one koji moraju da rade…. I zašto ugovori preko agencije, da se uzima reket na i ovako bedne radničke plate. Ova kompanija je kao pijavica isisala i budzet i radnike…

  3. Petković Josip

    Sve što je napisano je kao da sam ja osmislio. Bravo!