• English
X

Poslovne vesti

16+1: Srbija “izdominirala” na Samitu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Slobodna ocena je da je Srbija i ove godine “izdominirala” na Samitu na Samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, izjavio je nacionalni koordinator Mehnizma saradnje “16+1” i ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

Pored odličnog nastupa predsednice vlade (Ane Brnabić) na Samitu premijera, i ove godine smo potpisali najveći broj sporazuma, rekao je Antić po završetku Samita “16+1” u Budimpešti.

Prema njegovim rečima, to je posledica činjenice da je Srbija posvećena svom razvoju, da ima projekte i sposobne ljude koji te projekte pripremaju.

Kao važne sporazume i ugovore potpisane u Budimpešti između predstavnika Srbije i kineskih kompanija, Antić je naveo Sporazum o zajedničkom sprovođenju projekta prerade i odlaganja otpadnih voda iz centralnog gradskog područja između Kineske inženjerske mašinske korporacije i Grada Beograda, kao i Ugovor o projektu izgradnje toplodalekovoda Obrenovac – Novi Beograd.

Takođe, naveo je i sporazum koji će omogućiti izvoz govođeg mesa u Kinu, kojim će Srbija moći svu govedinu koju proizvede moći da izveze na kinesko tržište.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife, Agencije

Foto: screenshot