Studenti posetili kompaniju “Meken grupa”

PinterestFacebookTwitterShare

Američka privredna komora u Srbiji i Centar za razvoj karijere organizovali su danas susret studenata i diplomaca Univerziteta u Beogradu sa vodećim menadžerima Meken grupe (McCann Group), saopšteno je iz te kompanije.

Poseta je sastavni deo programa „Upoznaj biznis iz prve ruke”, a organizovana je kako bi se studentima omogućilo da se kroz neposredno iskustvo upoznaju sa procedurama rada u sklopu uspešnog korporativnog modela. Studentima je pružena i prilika da formiraju opštu ideju o praktičnim aspektima različitih delatnosti i iskuse svakodnevnu atmosferu poslovnog okruženja.

Direktorka za ljudske resurse u Meken grupi Irena Radić istakla je da taj program pruža studentima priliku da u direktnom kontaktu sa članovima poslovne zajednice dobiju informacije koje mogu biti od presudnog značaja u procesu odlučivanja i usmeravanja njihove buduće karijere, kao i da steknu nova saznanja.

Program “Upoznaj biznis iz prve ruke” ima za cilj da poveže predstavnike vodećih stranih i domaćih kompanija sa studentima i mladim diplomcima Univerziteta u Beogradu.

Program koji zajednički sprovode Američka privredna komora u Srbiji i Centar za razvoj karijere predviđa posete kompanijama članicama te komore, ali i uzvratne posete kompanija članica Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata.

Takođe, biće organizovan i niz okruglih stolova i radionica u koje će biti uključeni studenti i drugi predstavnici akademske zajednice, u cilju promocije programa stručnih praksi.

U okviru ove saradnje studenti i diplomci Beogradskog univerziteta do sada su imali prilike da posete najeminentnije domaće i strane kompanije, između ostalih “IBM”, “British American Tobačo”, “Holcim Srbija”, “Carlsberg Srbija”, “Merck Sharp & Dohme”, “Microsoft”, opštu bolnicu “Bel Medic”, “AK Karanović – Nikolić”, “Coca-Cola Hellenic Srbija”, “Hemofarm” i “Philip Morris” u Srbiji.