Završeni radovi na “Trim stazi” u Košutnjaku

PinterestFacebookTwitterShare

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i član gradskog veća Miroslav Čučković obišli su završetak radova na “trim stazi” u Košutnjaku.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo zbog završetka radova i pozvala sve Beograđane da dođu da se rekreiraju, dodajući da jedino što nedostaje jesu sprave, ali da, kako je rekla, očekuje da se do 1. novembra i one postave tako da staza bude kompletna.

Prema njenim rečima, do 1. novembra biće postavljeno i osvetljenje tako da će staza moći da se koristi i noću.

Direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac je podsetio da je “trim staza” u Košutnjaku napravljena pre 35 godina i da je njena adaptacija bila neophodna.

“Staza je duga 1.200 metara i široka metar i po, ali moguće je njeno proširenje kada se usvoji plan generalne regulacije Košutnjaka, koji se čeka već 17 godina”, dodao je Pozderac.

Član gradskog veća Miroslav Čučković rekao je da je značajno što je staza rekonstruisana pre početka zimske sezone. Saniranje trim staze u Košutnjaku omogućilo je Ministarstvo omladine i sporta, dok su sredstva za stadion izdvojili Skupština grada i Republički zavod za sport.