Milioni korisnika “blekberija” sa smetnjama već treći dan

PinterestFacebookTwitterShare

Milioni korisnika pametnih telefona “blekberi” širom sveta već su treći dan bez usluga tekstualnih komunikacija jer kanadska kompanija “Riserč in moušen” (RIM) nije u stanju da otkloni probleme na svojoj mreži.

Korisnici u Evropi, na Bliskom istoku, Africi i Indiji nemaju pun pristup servisu poruka i elektronske pošte i uopšte nemaju pristup Internet pretraživanju i popularnom “mesindžeru”, što pojačava negativan odnos prema kompaniji RIM koja već ionako gubi tržišni udeo u korist “Epla” i “Samsunga”.

Kompanija RIM, koja je u utorak saopštila da je normalizovala usluge, kasnije je ukazala da su se problemi proširili i na Argentinu, Brazil i Čile, preneo je Rojters.

Prekid pristupu uslugama nezgodno se poklopio sa trenutkom kad se “Epl” priprema da u petak stavi u prodaju svoj već rasprodati “ajfon 4S”.

Pametni telefoni “blekberi” su veoma popularni među poslovnim korisnicima i ove smetnje bi mogle podstaći klijentske kompanije da potraže druge opcije i prebace se na alternativne smartfone, pre svega na “Eplov” “ajfon” radi slanja korporativnih mejlova.

Kompanija RIM je počela da se sve više okreće mladima koje privlači svojom besplatnom uslugom “Blekberi mesindžer” (BBM), kako bi delimično nadoknadila gubitke na korporativnom tržištu, ali su novi proizvodi, poput “Blekberi” tablet računara naišli na slab prijem.