Građevince iz Srbije isporučio kao roblje u Čečeniju

PinterestFacebookTwitterShare

Policija u Vranju privela je istražnom sudiji tamošnjeg Višeg suda Gorana J. (43) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima, odnosno da je zloupotrebama doveo u ropski odnos 15 građevinskih radnika iz Srbije.

Kak je saopštila policija u Vranju, postoji sumnja da je Goran J. sa još jednim državljaninom Srbije doveo u zabludu 15 građevinskih radnika iz Srbije obećanjima da će im obezbediti posao u Rusiji.

Policija precizira da su Goran J. i njegov saučesnik zloupotrebili ovlašćenje i status poslodavaca, i da su organizovali prevoz radnicima do Moskve, a zatim ih, bez njihovog znanja, prebacili u rusku republiku Čečeniju, u grad Grozni.

Radnici su u tom gradu radno eksploatisani, bez nadoknade, držani u nehumanim uslovima i nad njima je uspostavljen ropski odnos u periodu od 8. jula do 13. septembra ove godine.

Istražni sudija Višeg suda u Vranju je Goranu J. odredio pritvor do mesec dana, a policijski službenici intezivno tragaju za drugom osobom koja je osumnjičena da je saizvršilac ovog krivičnog dela, navodi se u saopštenju.