“Pobjeda” opet na kioscima

PinterestFacebookTwitterShare

Crnogorska “Pobjeda” ponovo je danas na kioscima, nakon što su predstavnici sindikata i uprave te medijske kuće postigli dogovor o prekidu štrajka.

“Pobjeda” se u sredu, prvi put za 60 godina postojanja, nije pojavila na kioscima, zbog štrajka zaposlenih u štampariji jer im nije isplaćena zarada od maja.

Izvršni direktor “Pobjede” Lav Lajović kazao je da je postignut načelan dogovor o odlaganju štrajka, a narednih dana biće precizirani detalji i dinamika isplate zaostalih plata.

Predsednik Borda direktora crnogorskog novinsko-izdavačkog preduzeća Pobjeda Miodrag Ivanović podneo je ostavku pošto najstariji list u Crnoj Gori dan ranije nije izašao iz štampe, prvi put za gotovo sedam decenija izlaženja.

U “Pobjedi” ima oko 240 zapolenih, a prošlu godinu list je završio sa minusom od 4,3 miliona evra.
 
Većinski vlasnik dnevnika je Vlada Crne Gore, koja je u više navrata pomagala “Pobjedu”. Do sada su propala dva pokušaja privatizacije ove najstarije crnogorske dnevne novine.

Kapital novinsko-izdavackog preduzeća Pobjeda procenjuje se na više od 18 miliona evra, a preduzeće je prošlu godinu završilo s gubitkom od 19,7 miliona era.

Ranije je bilo spekulacija da će medijski koncern Vac (WAZ) kupiti Pobjedu. Takođe, bilo je informacija da će sadašnja zgrada Pobjede biti srušena, što je u javnosti pojačavalo kontroverze o budućnosti najstarijih dnevnih novina u Crnoj Gori.