Počinje poljoprivredni forum “Hrana za Evropu”

PinterestFacebookTwitterShare

U organizaciji beogradskog Ekonomskog instituta, sutra u Subotici počinje dvodnevni Poljoprivredni forum „Hrana za Evropu” posvećen trenutnom stanju, predstojećim izazovima, rizicima i perspektivama agroprivrede Srbije u periodu pristupanja Evropskoj uniji. 

Forum će otvoriti Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, a na otvaranju će govoriti i Loup Brefort, šef Kancelarije Svetske banke i Adriano Martins, zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ekonomski institut ovaj skup organizuje u saradnji sa Društvom agrarnih ekonomista Srbije i Savezom poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije i u partnerstvu sa velikim kompanijama, asocijacijama privrednika i bankama. Kompanija – glavni partner Foruma je Victoria Group.

Učešće u radu skupa potvrdilo je oko 130 predstavnika velikih domaćih i međunarodnih poljoprivrednih i prehrambenih kompanija i trgovinskih lanaca, banaka i drugih finansijskih organizacija, nadležnih republičkih i lokalnih institucija, obrazovnih i naučno istraživačkih kuća iz zemlje i inostranstva, asocijacija privrednika i međunarodnih organizacija.