Gasprom Germanija većinski vlasnik skladišta Banatski dvor

PinterestFacebookTwitterShare

Danas su završeni svi detalji oko ugovora vezanih za Banatski dvor, prema kome će se svi poslovi  i odnosi odvijati u odnosu Gasprom Germanija 51 odsto – Gasprom Srbija 49 odsto, ekskluzivno za Radio-televiziju Vojvodine izjavio je direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović. On je rekao i da Vlada Srbije danas nije odlučivala o zahtevu za poskupljenje gasa iz proceduralnih razloga, ali da će, najverovatnije, na sutrašnjoj telefonskoj sednici odlučiti o tome.

 
Gas za domaćinstva bi, prema postignutom dogovoru sa Vladom, trebalo da poskupi 10 odsto, a za tarifne potrošače 15,  odnosno prosečni račun po domaćinstvu bi trebalo da bude uvećan u proseku za oko 2.000 dinara, izjavio je Bajatović u emisiji RTV “Jedan na jedan”.
 
“Ja ne mogu da utičem na odluku Vlade, Vlada može da kaže da gas neće poskupeti, ali ako se poštuje dogovor o poskupljenju od 1. novembra ta odluka bi trebalo da bude doneta sutra”, izjavio je Bajatović.
 
Vlada neće dozvoliti poskupljenje od 30 i nešto odsto koliko je “Srbijagas tražila”, kaže Bajatović, jer  Vlada ima vrlo jasan stav – ” mi ne možemo u ovom trenutku ugroziti onaj deo privrede koji još uvek uspeva da radi i da zadrži radna mesta i ne možemo ugroziti grejanje u velikim gradovima.”