Test za asistenta položilo 1.800 agronoma

PinterestFacebookTwitterShare

Na predlog Komisije za ocenu testova polaznika obuke ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović doneo je Odluku o utvrđivanju spiska za izbor kandidata koji stiču mogućnost da budu angažovani kao asistenti savetodavaca u Programu podizanja nivoa poljoprivrednih kapaciteta u Republici Srbiji kroz Projekat angažovanja asistenata poljoprivrednih savetodavaca u saradnji sa Poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama za 2011. i 2012. godinu.

 
Ministarstvo je posle sprovedene obuke nezaposlenih diplomiranih poljoprivrednih inženjera organizovalo 30. septembra u 35 gradova u Srbiji testiranje polaznika obuke, sa ciljem da nakon uspešno položenog testa steknu mogućnost da budu angažovani kao asistenti savetodavaca.

Komisija za ocenu testova polaznika obuke formirana rešenjem ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede izvršila je ocenjivanje testova znanja, informisanosti i ličnosti za 1959 polaznika obuke. Komisija je nakon ocenjivanja testova zaključila da je 1800 polaznika obuke uspešno položilo test i izvršila njihovo rangiranje dok 159 polaznika obuke nisu položili test.

Komisija je sačinila spisak za izbor kandidata koji stiču mogućnost da budu angažovani kao asistenti savetodavaca, koju je uz svoj izveštaj predložila Ministru poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Kandidati koji po oceni Komisije nisu položili testove imaju pravo da pismenim putem ulože žalbu Komisiji u roku od 8 dana od dana objavljivanja rezultata a Komisija se obavezuje da u roku od 15 dana odgovori na žalbu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefone: 011/33-48-399 i 011/33-48-045