Predstavljena Mreža poslovnih anđela Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Srpsko-britanski poslovni klub je sinoć u Aeroklubu okupio najistaknutnije srpske i britanske privrednike koje je pozdravio ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport.  U cilju promovisanja poslovnih veza između Srbije i Velike Britanije, na skupu je predstavljena i Mreža poslovnih anđela Srbije.  


Mreža poslovnih anđela Srbije je jedinstvena međunarodna organizacija osnovana 2010. godine u Srbiji. Misija ove organizacije je obezbeđivanje najefikasnijijeg puta od poslovne ideje do kapitala potrebnog za njenu realizaciju, odnosno od preduzetnika do investitora. Poslovni anđeli su imućni pojedinci koji individualno ili kroz udruživanje ulažu svoj kapital, znanje i poslovne kontakte u firme sa velikim potencijalom za rast.

Srpsko-britanski poslovni klub osnovali su Džejms Tornli iz kompanije KPMG, Mark Herison iz Harrisons Solicitors i Dejvid Veb iz Webb Dowse u aprilu 2011. Oni su prepoznali inicijativu Poslovnih anđela u kontekstu ubrzanog razvoja tržišta akcijskog kapitala u Srbiji kao velikog potencijala srpske ekonomije. Članovi kluba koji su prisustvovali sinoćnom događaju imali su priliku da se upoznaju sa pet investicionih projekata iz oblasti mobilnih telekomunikacija, IT tehnologija i elektronike primenjene u medicini.

Skupu su, između ostalih, prisustvovali i Aleksander Bruks, komercijalni sekretar Britanske ambasade, Vladislav Cvetković iz Agencije za privatizaciju, Srđan Šaper iz McCann Erickson-a, Borislav Miljanović, generalni direktor Represent Communications-a, Branislav Novčić iz AIM-a i Vladimir Milovanović iz Energoprojekta.

 Srpsko-britansko udruženje je za manje od šest meseci steklo više od 100 kompanija članica, britanskih i srpskih, od kojih su mnoge glavni pokretači srpske i britanske ekonomiji.