Prvi “Plaza Centar” biće otvoren u februaru 2012.

PinterestFacebookTwitterShare

Prvi šoping mol u Srbiji kompanije “Plaza centri”, čija je izgradnja u Kragujevcu počela pre tri godine, biće otvoren u februaru 2012. i zapošljavaće 400 ljudi, saopšteno je iz kompanije “Plaza centri Srbija”.

U izgradnju ovog eksluzivnog trgovinsko-poslovnog centra u Kragujevcu, koji je prvi od tri projekta dugoročne strategija investiranja u Srbiji izraelske kompanije ”Plaza”, uloženo je oko 50 miliona evra. Moderan centar za šoping i zabavu pod nazivom “Kragujevac Plaza” površine je 65.000 kvadratnih metara i imaće 110 prodajnih objekata sa međunarodnim i lokalnim brendovima, supermarket i šest bioskopskih sala.

Takođe, imaće i “fantazi park” na površini od 2.000 kvadratnih metara, kafiće, restoran brze hrane, kuglanu, bilijar salu, mali sportski teren, podzemnu garažu i razne druge sadržaje.

U saopštenju se naglašava da će “Kragujevac Plaza” biti i prva zgrada u regionu koja će biti registrovana kao “zelena zgrada” jer je reč o objektu sa kvalitetnim javnim površinama i velikim brojem svetlarnika koji pružaju dovoljno prirodnog osvetljenja.

“Kako se približavamo završetku našeg prvog objekta u Srbiji, radujemo se otvaranju i ubeđeni smo da će ”Kragujevac Plaza” postati dominantni centar za šoping i zabavu u šumadijskom regionu”, ocenio je direktor “Plaza Centri Srbija” Sagiv Meger.

Izgradnja ovog objekta u naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu koja je počela pre tri godine trebalo je da bude završena za 18 meseci, ali je zbog svetske ekonomske krize i problema sa prvobitno izabranim izvođačem radova koji nije mogao ispoštuje rokove, gradnja obustavljena na proleće 2009. godine. Izborom drugog izvođača radova firme “Tehnobeton” iz Varaždina radovi su nastavljeni najesen 2010. godine.

Za izgradnju objekta u Kragujevcu kompanija “Plaza Centri” zakupila je od lokalne samouprave 2,5 hektara zemljišta na 99 godina i po ceni blizu 20.000 evra po aru.