Najveći Legolend na svetu otvara se sutra na Floridi

PinterestFacebookTwitterShare

Najveći “Legolend” na svetu biće otvoren sutra na Floridi.  “Legolend Florida” u Vinter Hejvenu pored Orlanda biće najnoviji tematski park koji bi trebalo da privuče publiku od dve do 12 godina.
 Park će imati oštru konkurenciju u oblasti centralne Floride koja je prepuna tematskih parkova – uključujući Diznivrld, Univerzal studios, Morski svet, Svet Harija Potera i Iskustvo Svete zemlje. Zvaničnici u “Legolendu” međutim veruju da će park naći svoju publiku i najavljuju aktivno učešće u parku u kome će deca moći da se popnu na toranj zamka uz pomoć dizalice, voze čamac ili legom inspirisan električni automobil.
 
Park će imati i interaktivnu zonu gde će posetioci moći da slažu lego automobile, igraju se sa robotima ili prave nešto uz pomoć lego kocki. Legolend je zasnovan na popularnim kockicama danskog proizvođača “Lego”.
 

 
Prvi “Legolend” otvoren je 1968. u Danskoj, a potom su usledili parkovi u Engleskoj, Kaliforniji i Nemačkoj. Iduće godine planira se otvaranje parka u Maleziji.

Za park će biti upotrebljeno oko 30 miliona kocki a čak će i zgrade i atrakcije koje nisu sačinjene od lego kockica izgledati kao da jesu.