(VIDEO) Čišćenje odloženo, “okupacija” Wall Street-a se nastavlja

PinterestFacebookTwitterShare

Čišćenje Zukoti parka najavljeno za jutros odloženo je. Prema rečima zamenika gradonačelnika Njujorka Kasa Holoveja, vlasnik parka, kompanija Brookfield Office Properties, povukla je svoj raniji zahtev za pomoć policije pri, kako je naglasio „redovnom čišćenju parka Zukoti“.
 
„Brukfild propertis veruje da se s demonstrantima može postići dogovor da park ostane čist, bezbedan, otvoren za upotrebu javnosti, i da je situacija takva da poštuje stanovnike, i nastavićemo da nadziremo situaciju“, izjavio je Holovej.
 
U ranim jutarnjim časovima u parku Zukoti okupilo se više nego obično demonstranata, u nameri da spreče „veliko čišćenje“ parka koji je postao simbol protesta. Umesto da čekaju čistače iz preduzeća koje je vlasnik parka i održava ga, oni su to učinili sami u noći između četvrtka i petka organizujući se putem društvene mreže Tviter. Kako je rečeno na sajtu stvorena je u posebna grupa u okviru protesta koja će se baviti sanitetskim poslovima, a postoji i inicijativa da demonstranti sami očiste park.