Google gasi svoju društvenu mrežu Buzz

PinterestFacebookTwitterShare

Google je juče objavio da namerava da ukine svoju društvenu mrežu Google Buzz u korist rastuće online zajednice Google+, prenose online mediji.


“Zaista težimo tome da načinimo odlične proizvode koji će uticati na živote ljudi, odnosno proizvode koje će koristiti dva ili tri puta dnevno”, kazao je Bredli Horovic, potpredsednik Googleovog odseka za proizvode.

On je dodao da je ključ uspeha ostati fokusiran na glavnu ideju i zbog toga su odlučili ukinuti neke od Googleovih proizvoda koji nisu naišli na očekivanu reakciju javnosti. “U narednih nekoliko dana ukinućemo Google Buzz i Buzz API, kako bismo se fokusirali na Google+”, naglasio je Horovic.

Googleov prošlogodišnji pokušaj da sa mrežom Buzz uđu na tržište velikih društvenih mreža propao je već na samom početku nakon pritužbi korisnika na narušavanje privatnosti.

Zanimljivo je da ova izjava Googlovog predstavnika dolazi samo dan nakon otkrivanja prepiske inžinjera u kompaniji u kojima su se saznali problemi ove kompanije oko svog projekta Google+.