Počela rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar-Sjenica

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin ozvaničili su 14. oktobra početak radova na rekonstrukciji magistralnog puta Novi Pazar-Sjenica, čija je vrednost 30 miliona evra, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.
 
Mrkonjić je istakao da je reč o saobraćajnici važnoj za Rašku oblast i Srbiju s obzirom na to da predstavlja sponu sa budućim autoputem ka južnom Jadranu, koji će proći preko Peštera.
 
Prema njegovim rečima, radove finansiraju turska Eksim banka sa 85% učešća u ukupnom iznosu, Ministarstvo za infrastrukturu sa 60 miliona dinara i preduzeće “Putevi Srbije”, koje će uložiti 112 miliona dinara.
 
Vlada Srbije, kako je istakao, čini sve da radovi na putevima od Novog Pazara do Sjenice i od Novog Pazara do Tutina, kao i na obilaznici oko Novog Pazara, budu izvedeni planiranom dinamikom.
 
Mrkonjić je istovremeno podsetio na to da je Turska obezbedila kredit u iznosu od 30 mil EUR za pomenute putne pravce.
 
Ugljanin je ukazao na to da je rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar-Sjenica zajednički projekat vlada Srbije i Turske.