Beograd domaćin regionalnog skupa o energetskoj budućnosti

PinterestFacebookTwitterShare

Regionalna konferencija “Energija-Razvoj-Demokratija: Oblikovanje nove energetske budućnosti u jugoistočnoj Evropi” počinje danas u Beogradu, a otvoriće je predsednik Republike Boris Tadić.

Otvaranju konferencije prisustvovaće i predsednica Parlamenta Slavica Ðukić Dejanović koja će se učesnicima obratiti drugog dana konferencije, u utorak, 18. oktobra, navedeno je u saopštenju kabineta predsednice Skupštine Srbije.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsednika Tadića, a u okviru predsedavanja Srbije Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

U saopštenju je navedeno da je konferencija deo regionalne inicijative “Javni dijalog o održivom korišćenju energije u jugoistočnoj Evropi”, koju sprovodi mreža političkih škola jugoistočne Evrope pod okriljem Saveta Evrope )SE), a uz podršku Nemačke agencije za međunarodnu saradnju i Višegradskog fonda.

Lokalni partneri koji sprovode projekat su Beogradski fond za političku izuzetnost iz Srbije, Akademija za politički razvoj – u partnerstvu sa Misijom za podsticanje, podučavanje i komuniciranje održivog razvoja i energetike (DOOR) iz Hrvatske i Školom demokratskog rukovođenja iz Crne Gore.