NIS dobio sertifikat za unapređenje zdravlja i bezbednosti na radu

PinterestFacebookTwitterShare

Naftna industrija Srbije je dobitnik međunarodnog sertifikata iz oblasti upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, u oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, saopštila je danas ta kompanija.

Sertifikat SRPS OHSAS 180001:2008 potvrđuje da se istraživanje i proizvodnja nafte i gasa u NIS-u realizuju na bezbedan način.

Najnoviji sertifikat je samo još jedan dokaz o stalnom unapređenju odgovornog ponašanja kompanije prema zaposlenima, lokalnoj zajednici, kao i državi u celini, navodi se u saopštenju i dodaje da su prevencija, proaktivne mere i maksimalno umanjenje rizika po zdravlje i bezbednost ljudi, opreme i objekata dugogodišnja opredeljenost NIS-a.

Visoki upravljački standardi NIS-a u oblasti istraživanja i proizvodnje, koji su potvrđeni ovim međunarodnim sertifikatom, predstavljaju osnov za dalju efikasnu realizaciju poslovnih ciljeva, kao i ispunjenje zakonskih obaveza i zahteva svih interesnih grupa.

Reviziju aktivnosti na unapređenju zdravlja i bezbednosti na radu u oblasti istraživanja i proizvodnje u NIS-u obavila je sertifikaciona kuća YUQS – Društvo za sertifikaciju i nadzor iz Beograda, koja je partner i punopravan član IQNet-a (The International Certification Network).

Prilikom sertifikacije SRPS OHSAS 180001:2008 potvrđene su i provere sistema menadžmenta kvalitetom u skladu sa standardom SRPS ISO 9001:2008 i sistema upravljanja zaštitom životne sredine u skladu sa standardom SRPS ISO 14001:2005