“Vinski lavirint” na Kalemegdanskoj tvrđavi

PinterestFacebookTwitterShare

Udruženje “InterFest” iz Novog Sada organizovaće manifestaciju posvećenu vinu “Vinski lavirint” 21. i 22. oktobra na prostoru Velikog barutnog magacina (Barutane) na Kelemegdanskoj tvrđavi.

Predviđena je degustacija najlepših vina iz 10 zemalja i kvalitetne hrane, u prostoru barutane koji asocira na daleku i burnu prošlost Beograda. Tokom dve noći “Vinski lavirint” će predstavljati pravi užitak za istinske hedoniste, ali i ljubitelje istorije.

U barutani je postavljena stalna izložba rimskih kamenih spomenika. Među spomenicima iz 2. i 3. veka su stele, sarkofazi i žrtvenici koji su decenijama prikupljani sa raznih nalazišta Singidunuma (Beograda), Viminacijuma (Kostolca) i Kosmaja.

Ulaz na “Vinski lavirint” je slobodan. Posetioci će na blagajni moći da kupe vinske čaše po ceni od 150 dunara i vaučere za degustaciju od 50. Radno vreme je od 18 časova do ponoći, a s obzirom na to da će deo programa biti održan u dvorištu barutane, organizatori preporučuju topliju odeću.

Veseloj vinskoj atmosferi doprineće tamburaški orkestar “Novosadski svirci”.

Ovo je treći po redu “Vinski lavirint”, koji organizuje “Inter Fest”, a prva dva, koja su održana u prostoru podzemnih vojnih galerija na Petrovaradinskoj tvrđavi oduševila su Novosađane, ne samo zbog odličnog izbora vina koja su se mogla degustirati, nego i zbog neobičnog ambijenta podzemlja.