(VIDEO) Više od 20 dece povređeno na policijskoj vežbi u Jagodini

PinterestFacebookTwitterShare

Više od 20 dece povređeno je danas u Jagodini na vežbi antiterorističke jedinice MUP-a Srbije kada je policijski helikopter prilikom sletanja oduvao plastičnu reklamu koja je pala na tribinu stadiona na kojoj su bila deca.

 
U jagodinskoj bolnici zadražano je osmoro od 20 dece koja su povređena na vežbi antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, kada je policijski helikopter prilikom sletanja oduvao plastičnu reklamu koja je pala na tribinu stadiona u Jagodini.
 
Načelnica službe za pedijatriju Opšte bolnice u Jagodini, Vesna Jarkin, izjavila je da je na dečjem odeljenju pregledano 20 dece, od kojih je osam zadržano na odeljenju.
 
“Nijedno dete nije ozbiljno povređeno. Nema krvarenja, ni stanja šoka”, rekla je Vesna Jarkin i dodala da su deci urađeni ultrazvučni pregled i laboratorijske analize.
 
Prema njenim rečima, kod jednog deteta se sumnja na potres mozga, a kod drugog na prelom ključne kosti.
 
Gradonačlenik Jagodine, Dragan Marković, izjavio je da je i on bio u šoku kada je helikopter oduvao reklamu, jer je njegov unuk bio na tribini na koju je pala plastična reklama.
 
“Niko nije mogao da predvidi šta će se dogoditi. Imali smo najbolju nameru, ali važno je da nema teže povređene dece”, rekao je Marković.