Petrović: Nešto mora i da poskupi

PinterestFacebookTwitterShare

Država će svim legalnim sredstvima sprečiti svako povećanje cena osnovnih životnih namirnica koje nije utemeljeno na ekonomskim činiocima, kaže Dušan Petrović.
 
“U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine svakodnevno analiziramo sve činioce koji utiču na cenu osnovnih životnih namirnica i ovom trenutku situacija nije alarmantna”, kazao je ministar poljoprivrede i trgovine.
Petrović je istovremeno naveo i da sve što predstavlja realne ekonomske činioce, kao što je porast vrednosti različite robe na berzama, ne može da bude bez uticaja na promenu cena i u Srbiji.

Na pitanje novinara da prokomentariše najavu proizvođača o mogućem poskupljenja mleka, Petrović je kazao da će ministarstvo moći na vreme da predvidi sva dešavanja na tržištu mleka.

“Mi smo pokazali od jeseni prošle godine, kada su bile nestašice i ozbiljan poremećaj na tržištu mleka, da je moguće sve poremećaje prevazići”, rekao je Petrović.

Pre nekoliko dana moguće poskupljenje mleka u narednim mesecima najavio je direktor Imleka Slobodan Petrović i to ukoliko bude rasla cena tog proizvoda u Evropi, za koju je, kako je istakao tržište Srbije “jako vezano”.