Nova ambalaža iz TetraPak-a

PinterestFacebookTwitterShare

Tetra Pak, svetski lider u pružanju rešenja za preradu i pakovanje hrane, ponovo otkriva najpopularniju kartonsku ambalažu puštanjem u promet ambalaže Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge. Upadljivi dizajn i najnovija tehnologija kombinovani su tako da je dobijeno svetski najrasprostranjenije kartonsko pakovanje za napitke koje korisnicima pruža praktičnost, smanjene troškove i ekološki prihvatljiv pristup, čemu proizvođači dugotrajnih bezalkoholnih napitaka treba da teže na današnjim konkurentnim tržištima. 
 
Tetra Brik Aseptic 1000 Edge sa poklopcem sa navojima LightCap 30 u već dobro poznatom kartonskom pakovanju Tetra Brik® Aseptic dodaje upadljivi zakošeni gornji deo, zahvaljujući kome je još podesniji za potrošače, dok proizvođačima omogućava da na prepoznatljiv način promovišu svoje proizvode na policama punim različitih dugotrajnih proizvoda. Time što koristi najnoviju tehnologiju zatvaranja, novo pakovanje pruža mogućnost uštede troškova, kvalitetnog pakovanja, kao i velike prednosti u pogledu zaštite životne sredine. Ono se već može dobiti sa sertifikatom Saveta za upravljanje šumama (Forest Stewardship Council™ – FSC™) za materijal za pakovanje, a u toku 2012. biće u ponudi sa ekološkim polietilenskim zatvaračima.
 
Namenjeno za upotrebu u domaćinstvima, novo pakovanje nudi proizvođačima velikih zapremina konkurentne cene dugotrajnih bezalkoholnih napitaka kao što su mleko, mleko obogaćeno vitaminima, mleko koje sadrži Omega-3, aromatizovano mleko, napici koji zamenjuju mlečne proizvode (npr. napici od soje), sokovi, ceđeno voće, negazirana pića i vina, a koji se distribuiraju pri sobnoj temperaturi i za koje nije potrebno koristiti konzervanse.
 

 
“The Tetra Brik Aseptic Edge nam samom pojavom pruža prednosti na sve konkurentnijem tržištu dugotrajnih bezalkoholnih pića,” kaže Ginter Berc-List (Günter Berz-List), generalni direktor Schwälbchen Molkerei. “Kvalitetno i efikasno pakovanje štedi naš skladišni prostor i skraćuje drumski prevoz. Izgleda izvanredno na paleti, a zakošeni vrh i veliki poklopac na navijanje omogućavaju izuzetno lako sipanje – od potrošača smo prikupljali povratne informacije, kako mladih tako i onih starijih i oni su nam rekli da smo sa pakovanjem Tetra Brik Aseptic Edge, uradili pravu stvar.”