Samsung tuži Apple

PinterestFacebookTwitterShare

Svet informacionih tehnologija postaje sve više svet tužbi. Nakon zabrane prodaje nekih Samsungovih uređaja u Australiji, sudovi u toj zemlji dobili su zahtev od ove kompanije kojom se traži zabrana prodaje uređaja iPhone 4S. Pored australijskih sudova, sličan zahtev dobili su i sudovi u Japanu.

Kompanija Samsung je podnela tužbe u kojima se navodi da Apple nedozvoljeno koristi patente u njihovom vlasništvu. Ovo patenti se odnose na korisnički interfejs u Japanu i wireless tehnologiju u tužbi podnetoj u Australiji.

 

Osim zabrane prodaje iPhonea 4S, Samsung je od suda u Japanu zatražio zabranu prodaje prethodnog modela iPhone 4, kao i tablet uređaja iPad 2.

Holandski sud, kome je Samsung podneo tužbu u kojoj zahteva zabranu prodaje proizvoda komapnije Apple proizvoda, odbacio je taj zahtev.

Kompanija Samsung je ranije najavila da će pooštriti pravnu borbu protiv Applea, a odmah nakon predstavljanja iPhone 4S najavljene su tužbe u Francuskoj i Italiji. Situacija u sudskim sporovima zasada se bolje odvija u korist američke kompanije.