Forcan: Kancelarija u Briselu dobar potez Vojvodine

PinterestFacebookTwitterShare

Otvaranje kancelarije Vojvodine u Briselu odličan je potez, ocenila je predstavnica Društva lobista Srbije za EU Milka Forcan.
 
Forcan je, međutim, navela i da će rezultati njenog rada biti ograničeni zbog ograničenih budžeta, a zavisiće i od odabira kadrova.

“S obzirom na to da u Briselu radi nekoliko hiljada lobističkih agencija, kao i brojne kancelarije regionalnog karaktera, pomenuti prvi pokušaji Srbije su za svaku pohvalu. Ipak, šteta je što se stiče utisak da je reč o individualnim potezima bez šire državne strategije”, rekla je Forcan za EurAktiv Srbija.
 
Forcan smatra da ne treba ocekivati previše od kancelarija imajući u vidu činjenicu da su zbog skromnih budžeta njihove aktivnosti ograničene. Uz finansijske mogućnosti, uspeh kancelarija najviše zavisi i od odabira kadrova, istakla je Forcan, nekadašnja potpredsednica Delta holding i najbliža saradnica Miroslava Miškovića. Ona je istakla da ne treba analizirati da li su Srbiji ovakva predstavništva potrebna već koji konkretan rezultat se od njih očekuje, kao i kakva je kontrola njihovog budućeg rada.
 
Osim severne srpske pokrajine, u Briselu svoje predstavništvo imaju i gradovi Niš i Kragujevac, kao i kompanija Naftna industrija Srbije.