Policajac koji je pretukao maloletnike udaljen iz službe

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da je policajac zbog kog je interventna jedinica policije napala grupu maloletnika “udaljen iz službe”.
 
Dačić je novinarima u Novom Sadu rekao da je pokrenut postupak i protiv drugih policajaca koji su učestvovali u prebijanju maloletnika.

On  je objasnio da je policija intervenisala nakon što je policajcu u civilu koji je vozio ženu i dete u kolima neko iz grupe maloletnika razbio šoferšajbnu na kolima.
“Ali, ne opravdavam šta se kasnije dogodilo i taj policajac je udaljen iz službe”, kazao je ministar policije i dodao da roditelji pretučene dece daju izjave u policiji.

Roditelji četvorice maloletnika iz Novog Sada ranije su medijima ispričali da su njihova deca u blizini Osnovne škole “Kosta Trifković” bez razloga dobili batine, prvo od policajca u civilu, a zatim i od pripadnika interventne jedinice novosadske policije.

Roditelji su zatražili da se utvrdi zbog čega je intervenisalo petnaestak policajaca sa tri “marice” i nasrnulo na dečake uzrasta od 14 i 15 godina.

Podsetimo, četvoricu maloletnih Novosađana, od kojih najstariji ima 15 godina, u subotu uveče brutalno su pretukli policajci koji su ih pomešali sa navijačima. Usled batinanja, gaženja po prstima i šutiranja koje su, kako tvrde roditelji dece, pretrpeli, petnaestogodišnji Strahinja R. pao je u nesvest i još uvek se nalazi u Dečjoj bolnici na neurohirurgiji.
Trojica dečaka B. Ž, D. B. i M. J. su dobili modrice od udaraca po telu. Peti dečak iz grupe, M.M. uspeo je da pobegne i skloni se u obližnju radnju. Roditelji tvrde da niko iz te grupe dečaka nije razbio šoferšajbnu policajcu u civilu, već je to učinio nepoznati mladić.