Dve srpske firme među 50 naprednih

PinterestFacebookTwitterShare

Srpske kompanije Mednet i Bitgir vajrles našle su se medju 50 najbrže rastućih tehnoloških firmi u centralnoj Evropi, objavila je u utorak konsultantsko-revizorska kompanija Dilojt.

U saopštenju se precizira da je pančevački Mednet, koji se bavi bežičnim internetom, programiranjem i veb dizajnom, na listi 50 najbrže rastućih treću godinu zaredom i nalazi se na 45. mestu.

Kompanija Bitgir vajrles iz Beograda, koja se bavi softverima i visoko-tehnološkim dizajn servisima, ove godine je prvi put na listi, i to na 10. mestu u kategoriji “Zvezde u usponu”.

Za plasman na dve Dilojtove rang liste, “50 najbrže rastućih” i “Zvezde u usponu”, kompanije moraju da ostvare godišnje prihode veće od 50.000 evra, odnosno 30.000 evra. Kompanije su na listama rangirane na osnovu petogodišnje, odnosno trogodišnje stope rasta prihoda.

Ovogodišnji pobednik je rumunska internet kompanija Volaro stjudent advenčrs (Vola.ro Student Adventures S.R.L.), koja se prvi put našla na listi 50 brzorastućih tehnološskih kompanija centralne Evrope, dok je poljska firma Selvita S.A. najbolje plasirana kompanija na listi Zvezde u usponu.