Bez svađanja do uspeha na radnom mestu

PinterestFacebookTwitterShare

Poznavanje stila rada vašeg kolege olakšava posao, ali i napredovanje. Ne raspravljajte se pred svim kolegama, prihvatite ljude onakvima kakvi jesu i ne čekajte izvinjenje.


Budite taktični s kolegama i nadređeni će biti zadovoljan vama. Šefovi u proseku potroše 18 odsto radnog vremena na rešavanje sukoba među zaposlenima – više od sedam sati nedeljno, odnosno devet nedelja  godišnje, pokazalo je nedavno istraživanje Robert Half International, vodeće svetske agencije za zapošljavanje.

Zato će šef ceniti ako mu olakšate život i spretno se nosite s konfliktom ako ga već niste uspeli izbeći, a to će vam pomoći i u karijeri. Stoga je korisno da znate kako glatko rešiti nezgodne situacije na poslu. Ako vam je kolega kasno dao zadatak na kojem trebate da radite, ne pretpostavljajte odmah kako je želeo da vam uništiti dan. Možda je loše isplanirao svoj deo posla ili je pogrešno razumeo, a možda jednostavno nije stigao da napravi na vreme sve što treba. 

Prvo pretpostavite kako to nije lično, tako ćete lakše razgovarati s njim i sprečiti da emocije upravljaju raspravom. Ukoliko obratite pažnju na kolegin stil rada, lakše ćete komunicirati i sarađivati. Znate li šta i kako radi, imaćete više tolerantncije i saosećanja.
Ne raspravljajte se pred svim kolegama
Sitni nesporazumi su izvor napetosti. Malo što može razljutiti više od rečenice: “Mislio sam da to ti radiš”. Sastanite se nasamo i razjasnite ko je odgovoran i odmah pošaljite mail sa svim što ste se dogovorili.
Prihvatite ljude onakve kakvi jesu
Fokusiranje na mane ljudi recept je za frustracije. Ako ste perfekcionista, lako će vas iživcirati kolega koji manje pazi na detalje. No zato nemojte zaboraviti da ima drugih vrednih veština.
Saveti
– Ne čekajte izvinjenje već učinite prvi korak i ako niste počeli raspravu
– Pazite šta i kako govorite i savršena primedba izgubiće smisao ako je izgovorite u ljutnji ili s podcenjivanjem
– Ne morate se složiti s lošom ideom samo da biste izbegli raspravu. Kritikujte, ali neka to bude konstruktivno