Akva park u Niškoj Banji čeka katastar

PinterestFacebookTwitterShare

Izgradnja akva-parka sa svim ostalim sadržajima, na 15 hektara veoma atraktivne lokacije „Lozni kalem“ na ulazu u Nišku Banju trebalo bi da počne do kraja decembra. Osnovni razlog zbog kojeg je nastao zastoj u realizaciji posla u koji srpsko-italijanska „Italinis“ grupa treba da investira stotinak miliona evra, leži u upisu u republičke katastarske knjige i pribavljanju dozvola za gradnju.
 Zna se da katastar nije lokalna, već republička institucija, a naša kompanija je još 27. maja dobila rešenje o uknjiženju, što je osnov za sve druge postupke i dozvole. Odmah smo uočili grešku, jer je u tom dokumentu pisalo da smo korisnici, a ne vlasnici građevinskog zemljišta, pa smo u ispravljanju činjenica nepovratno izgubili još mesec dana, kaže suvlasnik zemljišta i predsednik „Italinis“ grupe Bojan Stanisavljević.

Trenutno se čeka prva naredna sednica Skupštine grada Niša, na kojoj će biti izvršene izmene Plana detaljne regulacije (PDR) i izbačena jedna ulica koja se potpuno nepotrebno „zadesila“ u pomenutom kompleksu. Sledi, potom, jednomesečni javni uvid što znači da potrebne dozvole možemo da očekujemo tek u decembru. Inače, sa naše strane ne postoji ni jedna prepreka da radovi na budućem akva-parku startuju odmah, makar temperatura bila i ispod nule, precizira Stanisavljević.

Izgradnja hotela započela bi naredne godine, dok dinamika realizacije svih drugih planova zavisi od ostalih partnera – italijanskih kompanija „Stefanija“, „Lokateli“ i „Trusardi“ – koji imaju svoj plan radova i investiranja. U svakom sličaju, može se očekivati da sve bude završeno za oko tri i po godine.