Počela rekonstrukcija glavne ulice u Majdanpeku

PinterestFacebookTwitterShare

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić otvorio je juče radove na rekonstrukciji Kapetanske ulice, glavne saobraćajnice u Majdanpeku.

Đokić je tom prilikom izjavio da su opštine istočne Srbije nepravedno zapostavljene decenijama unazad po pitanju infrastrukturnih projekata, uz napomenu da je rezultat toga prilično devastirana regionalna i lokalna infrastruktura.

On je objasnio da će izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava opštinski budžeti imati više sredstava na raspolaganju, čime će samim tim opštine imati više mogućnosti za rešavanje lokalnih infrastrukturnih problema.

Prema njegovim rečima, prioriteti ulaganja NIP-a u narednom periodu biće usmereni na regionalne i međuopštinske projekte.

Majdanpek je zbog konfiguracije terena podeljen na dva dela – donji i gornji deo grada, koji su povezani Kapetanskom ulicom. Ta ulica je veoma oštećena, pre svega, zato što se u proteklom periodu zbog aktiviranja klizišta i zatvaranja obilaznice koristila za tranzitni teški saobraćaj.

Projekat rekonstrukcije ove ulice obuhvata radove na 1.940 metara saobraćajnice sa trotoarima, kao i radove na saobraćajnoj signalizaciji.

Vrednost ugovorenih radova iznosi više od 67 miliona dinara, od čega je NIP obezbedio iz Programa “Gradimo zajedno” 37 miliona dinara, dok lokalna samouprava sufinansira projekat sa 30 miliona dinara.