Microsoft Office 365 za efikasnost i uštede preduzeća

PinterestFacebookTwitterShare

Microsoft Office 365 je skup alatki za rad na internetu koji omogućava pristup elektronskoj pošti, dokumentima, kontaktima i kalendarima sa bilo kog mesta i računara, čime se ostvaraju značajne uštede u radu preduzeća, rekao je direktor marketinga Danijel Kueva. Ovo je usluga na “cloud”- u, odnosno oblaku, od koje se najviše očekuje, a ona pojednostavljuje IT upravljanje uz istovremeno podizanje nivoa produktivnosti preduzeća, kazao je Kueva na predstavljaju ovog programa u okviru konferencije Sinergija 11.
 
Office 365 kombinuje poznate Microsoft alatke za produktivnost, saradnju i komunikaciju kako bi podržao osobe koje rade na svakom uređaju gde god se nalaze, istakao je Kueva. U okviru Office- a 365 moguće je koristiti Office Web Apps, koji pruža jednostavan pristup, pregled i uređivanje dokumenata na vebu, SharePoint online koji omogućava deljenje informacija na jednom centralnom mestu sa kolegama, potom Link online za povezivanje sa kolegama i klijentima sa bilo kog mesta, kao i Exchanger online za sinhronizaciju pošte, kalendara i kontakata na PC računaru, telefonu i brauzeru.
 
Kueva je naveo da je Office 365 zaštićen većim brojem nivoa bezbednosti i strogom politikom privatnosti kako bi se sačuvali podaci i usluge, a za zaštitu pouzdanosti usluga Microsoft automatski čuva podatke u geografski udaljenim centrima. Prema njegovim rečima, Office 365, kao rešenje na oblaku omogućava predvidljive mesečne troškove, izostanak inicijalnih ulaganja u infrastrukturu, a plaćaju se samo usluge koje su potrebne.
 
Osim toga, kako je naveo, velika prednost je moguć pristup sa “Windows phone”- a, “iPhone”- a, “Blackberry”- ja i “android” uređaja, a posebno zaštita do virusa i neželjene pošte. Kueva je dodao da je ovaj program dostupan većem broju ljudi jer mu je cena svega šest dolara po korisniku mesečno.