Kako preživeti na lošem poslu?

PinterestFacebookTwitterShare

Bilo da ste zaista premalo plaćeni za svoj posao ili ne, ako zarađujete jedva da platite račune, mogućnosti da nešto promenite i poboljšate svoju situaciju su zaista ograničene.
 
Iako mnogi razmišljaju o otkazu, u vreme krize to je luksuz koji retko ko može da priušti. Evo male pomoći kako da preživite na lošem poslu…
 
– Nije dovoljno misliti da ste premalo plaćeni – morate znati jeste li zaista potplaćeni. Istražite kolike su plate u vašoj struci i poslu koji radite, uporedite svoju platu s drugim i saznajte u kakvom ste položaju.
 
– Tražite li povišicu, pobrinite se da je opravdana. Dobro je i ako pripremite sve činjenice na papiru.
 
– Pronađite tokom nedelje vremena za traženje drugih poslova koji bi vam se isplatili. Najpre potražite mogućnosti unutar firme gde ste se već dokazali, a onda istražite i konkurenciju.
 
– Umesto da se žalite na tešku novčanu situaciju u kojoj ste se našli, iskoristite vreme i saznajte u čemu ste dobri, možda to uspete i da unovčite.
 
– Ako preduzmete nešto da poboljšate situaciju, kad-tad će se promeniti. Do tada budite zahvalni što imate posao i budite uspešni u njemu.