Henkel Ceresit u fabriku uložio 1,3 miliona eura

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Henkel Ceresit uložila je ove godine u proizvodnju i modernizaciju tehnike u fabrici lepkova za građevinarstvo u Inđiji 1,3 miliona evra.
 

 
Na konferenciji za novinare koja je održana u Henkel Ceresit fabrici u Inđiji, sektor Adhezivi i tehnologije kompanije Henkel predstavio je svoje investicije u 2011. godini. Od početka godine, taj sektor uložio je čak 1,3 miliona evra u unapređenje šaržne linije, pakerice za pakovanje proizvoda od 5kg, kao i novu Ceresit ultrazvučnu tehnologiju zatvaranja džakova.

 

Prisutni su imali priliku da se bolje upoznaju sa najnovijom inovacijom Henkel Adheziva, novim Ceresit pakovanjem, zahvaljujući kom su džakovi dobili novi izgled, procenat prosipanja i gubitka materijala iz njih je sveden na minimum, dok je istovremeno smanjena i količina prašine koja se pojavljuje pri procesu njihovog punjenja i pražnjenja.

“Kao jedan od lidera u svojoj oblasti, sektor Adheziva kompanije Henkel, svoju poziciju shvatio je ozbiljno i svoj uspeh duguje upravo poslovanju orijentisanom ka održivom razvoju i društeno odgovornom poslovanju. Ulaganje u razvoj, unapređenje tehnologija koje vode ka još zadovoljnijem kupcu, a uz zaštitu životne sredine, jeste ono što nas izdvaja, ono čemu stremimo i što će ostati naše trajno opredeljenje”, izjavio je na konferenciji direktor sektora Adhezivi Jovan Šarenac.

Uz pomoć novih Ceresit džakova, težina postignuta pri punjenju ostaje nepromenjena i tokom transporta. Maloprodajni objekti će od sada biti čistiji, uz još optimalnije uslove skladištenja, čime je omogućena i povećana zaštita proizvoda.
 
Kompanija je ove godine u Srbiji ostvarila dvocifren rast profita u odnosu na prošlu kada je profit bio oko 118 miliona evra, istakao je Šarenac i dodao da Henkel u Inđiji ostvaruje godišnji promet robe od 125.000 tona, sa 40 stalno zaposlenih radnika koji rade u tri smene.

U Srbiji Henkel zapošljava oko 500 radnika u fabrici kućne hemije u Kruševcu, koja je nastala privatizacijom kruševačke Merime, fabrici građevinskog lepka u Inđiji i poslovnoj zgradi u Beogradu.