Nema isplate zarada radnicima Nibens grupe

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik Samostalnog sindikata preduzeća “Vojvodinaput-Bačkaput” Đuro Trivunović izjavio je danas da je AIK banka postavila uslove “Putevima Srbije” koji ne mogu da se ispune i da danas nema obećanih isplata zarada radnicima pet preduzeća Nibens grupe.

Trivunović je agenciji Beta kazao da radnici preduzeća za puteve “Niš”, “Vranje”, “Kragujevac”, “Beograd” i “Vojvodinaput-Bačkaput” nastavljaju protest ispred zgrade Vlade i da će tu ostati do daljeg.

Sindikat Nibens grupe i Vlada Srbije dogovorili su se juče da “Putevi Srbije” danas isplate zaostale zarade radnicima pet preduzeća koja posluju u okviru Nibensa i čiji radnici štrajkuju.

Sindikati pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe prethodna dva dana su protestovali pred zgradom Vlade Srbije u Beogradu, zahtevajući da se reši problem dugovanja tih firmi i da im se omogući rad. Radnici zahtevaju i konvertovanje potraživanja banaka u kapital preduzeća.

Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra, od kojih je oko 130 miliona evra dug bankama. Zbog toga je sa bankama postignut dogovor o restrukturiranju preduzeća kroz stečaj.