Bačka Topola: Kradu poklopce sa uličnih šahtova

PinterestFacebookTwitterShare

U Bačkoj Topoli za samo deset dana ukradeno je 60 poklopaca sa uličnih šahtova, što se nije dogodilo za tri decenije postojanja Javnog komunalnog preduzeća “Komgard”, koje brine o komunalnim potrebama grada.

Od 5. do 14. oktobra na različitim lokacijama nestajali su poklopci sa šahtova za vodovod i kanalizaciju, a samo u jednom danu lopovi su odneli 20 poklopaca od livenog čelika, rečeno je Tanjugu u tom preduzeću. 

Poklopci su odmah zamenjeni novim, da bi se građani zaštitili od mogućih nezgoda, navode u “Komgradu” i ukazuju da je posednjih dana učestalost krađa nešto smanjena. Predstavnici tog JP pretpostavljaju da su poklopci završili u nekom od otpada van Bačke Topole, kao staro gvožđe, i navode da su o tim krađama podneli prijavu policiji.

U stalnoj su pripravnosti i radnici Javnog građevinskog preduzeća koje, takođe, ima probleme, jer se kradu i saobraćajni znaci. Mesečno “nestane” oko 20 ,saobraćajnih znakova, a ima dosta i oštećenja, navode u tom preduzeću, ocenjujući da je to posledica “isprobavanja snage obesnih ljudi”.

Ekipe tog preduzeća su stalno na terenu zbog zamene i postavljanja novih znakova, kako ne bi bila ugrozena bezbednost saobraćaja u gradu.