Preko novog mosta na Adi u fazama

PinterestFacebookTwitterShare

Novi savski most preko Ade u Beogradu biće otvoren za saobraćaj u decembru 2011. Međutim, uključenje sa Banovog brda, preko petlje Hipodrom, biće završeno tek u proleće naredne godine.
  
Zbog imovinskih problema sa vlasnicima jedne parcele radovi su bili obustavljeni šest meseci, rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prilikom obilaska radova. Radovi će biti završeni oko 15. marta, a najkasnije do aprila.
 
“Suvlasnici parcele u Požeškoj 9 nisu hteli da prihvate da im to bude plaćeno, morali smo da idemo u sudski postupak, na kraju smo 123 kvadrata otkupili za 60.000 evra”, rekao je Đilas. Pomeranje završetka radova u tom delu ulice, kako je Đilas naglasio, neće ugroziti otvaranje mosta na Adi, koje je planirano do kraja decembra.
 
Gradonačelnik se izvinio Beograđanima što, kad most bude otvoren, neće moći da koriste prilaz iz Požeške ulice.
 
Đilas je potom obišao i petlju Radnička, koja će u tri nivoa povezivati most preko Ade, petlju Hipodrom i Radničku ulicu od Beogradskog sajma do kompleksa Jugopetrola, kao i trasu Beogradskog metroa.
 
Sa Đilasom je radove obišao i predsednik Skupštine Grada Beograda Aleksandar Antić, koji je napomenuo da svi ostali radovi teku u skladu sa predvidjenim terminima i dodao da će gradske vlasti po otvaranju mosta saopštiti Beograđanima koliko je taj projekat koštao.