Doktor pobegao nakon izjave da će Čavez umreti za 2 godine

PinterestFacebookTwitterShare

Doktor koji je rekao da je predsednik Venecuele Ugo Čaves teško bolestan i da mu je ostalo još samo dve godine života, pobegao je iz zemlje.
 
On je sa svojom porodicom napustio zemlju, strahujući za bezbednost. Doktor Salvador Navarete je ovu izjavu dao prošle nedelje, ističući da Čaves boluje od veoma agresivnog tipa kancera, nakon čega je, kako je rekao, policija pretražila dokumentaciju i kompjutere u njegovoj ordinaciji.

Naverate, koji je lečio Čavesa pre 10 godina, u intervjuu za meksički časopis “Milenio”, objavljen u ponedeljak, rekao je da je informaciju o ozbiljnosti Čavesove bolesti dobio od predsednikove porodice, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Čaves je u četvrtak, po povratku sa lekarskog pregleda na Kubi, gde je pre četiri meseca operisan, a zatim podvrgnut hemoterapijama, izjavio da je potpuno izlečen. Budući da je u javnost izneto vrlo malo informacija o njegovoj bolesti, pojavile su se brojne špekulacije o tome da je njegovo zdravstveno stanje gore nego što se zvanično tvrdi.

U međuvremenu, Čaves, koji se na vlasti nalazi od 1999. godine, najavio je da će se kandidovati na izborima 2012. za novi šestogodišnji predsednički mandat.