Amecrajter: Telekom ne vredi 1,4 milijarde evra

PinterestFacebookTwitterShare

“Ne mislim da to što nismo kupili Telekom Srbija predstavlja naš neuspeh. Vlada Srbije samo nije prihvatila ponudu, a verujem da smo dali veoma dobru ponudu i to je to. Nismo dobili informaciju o tome da li će biti novog tendera niti smo pričali o tome s nekim, pa u ovom trenutku ne očekujemo da će biti nove prodaje. Uvek kažemo da pratimo prilike koje postoje na tržištu, a Srbija nije među njima,” kaže u intervjuu za “Blic” Hanes Amecrajter, generalni direktor Telekom Austrija grupe i operatora A1.
 
Amecrajter je u intervjuu za beogradski list rekao da je Telekom Austrija bio dobro pripremljen za tender za kupovinu Telekoma Srbija  i da su ponudili fer cenu. “Verujem da je sa srpske strane sve vođeno veoma profesionalno,” rekao je direktor austrijske kompanije.
 
Odgovorajaući na pitanje zašto je ovoj kompaniji cena od 1,4 milijarde evra bila velika, Amercajter je rekao da je dovoljno  pogledati podatke o poslovanju kompanije i da bude jasno zašto. “Bilo koji investicioni bankar će to reći. Ali to je gotovo, to je za nas prošlost. Moramo da gledamo u budućnost. Telekom je za nas bio samo dnevna poslovna priča.”
 
On je rekao i da je ova kompanija uvek bila zainteresovana samo za većinski deo Telekoma Srbija i da njegova kompanija neće kupovati akcije srpske kompanije na berzi.