“Holcim Srbija” daje preduzetnicima mikrokredite

PinterestFacebookTwitterShare

Fabrika cementa “Holcim Srbija” iz Popovca kod Paraćina raspisala je konkurs za dodelu malih zajmova (mikrokredita) firmama i preduzetnicima, sa područja opštine Paraćin u iznosu od 50.000 evra.

Kako je izjavila Milica Bajkić iz Sektora za komunikacije cementare, reč je o projektu “Dobra ideja za budućnost”, koju “Holcim Srbija” sprovodi u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i opštinom Paraćin.

Cilj je podrška razvoju privatnog sektora i ohrabrivanje pojedinaca da pokreću sopstvene poslovne projekte i poduhvate, objasnila je Bajkić i dodala da je maksimalni iznos pojedinačnih kredita 10.000 evra, period korišćenja kredita je dve godine, uz šest meseci ”grejs perioda” i nominalnu kamatu od šest odsto na godišnjem nivou.

Predstavnica cementare je podsetila na to da je prijavljivanje na konkurs počelo 13. oktobra a kredit će biti plasiran najkasnije do 30. juna 2012.

“Na konkursa mogu da se prijave preduzeća i preduzetnici čije dosadašnje poslovanje traje od dve do pet godina i koji poslednje dve godina rada imaju pozitivan bilans i imaju najmanje pet stalno zaposlenih radnika”, rekla je Bajkić.

Bajkić je dodala da programom nisu obuhvaćeni sektori trgovine, primarne poljoprivredne proizvodnje, igara na sreću, taksi usluge.