Austrijski “Roses Outlet” otvara TC u Staroj Pazovi vredan 60 mil EUR

PinterestFacebookTwitterShare

Austrijska kompanija “Roses Design Outlet” otvoriće sledeće godine prvi deo tržnog centra u Staroj Pazovi vredan 15 mil EUR, saznaje “eKapija”. Kada bude gotov, ceo kompleks će biti vredan 60 mil EUR i prostiraće se na 60.000 m2. Ovde će biti smeštene vrhunske robne marke po niskim cenama uz zabavne sadržaje koji idu uz ovakve centre za kupovinu.
 
U “Roses Outlet”–u u Staroj Pazovi će biti smešteno 30 radnji u prvoj fazi od čega će 90% biti moda i obuća kao i propratni modni dodaci. Izgradnja je planirana u nekoliko faza. U skladu sa zahtevima tržišta, planiramo da se u početku radnje prostiru na 7.000-8.000 m2. Međutim, u krajnjoj fazi u Srbiji želimo dostići više od 25.000 m2 , kaže Roman Rogović, direktor “Roses Design Outlet” Hrvatska. Planirano je da centar bude otvoren na proleće 2012. godine.
 
Izgradnja traje samo 4-5 meseci, ali se trenutno pregovara o pomeranju datuma otvaranja. Za zakupce je “Outlet” zapravo uranio 2 godine, a otvaranje bez dodatnih brendova ili s trgovinama koje nemaju dovoljno robe moglo bi ideju o “Outletu” vratiti godinama unatrag. Cena zakupa će na početku biti dosta snižena, a zarada će doći kasnije.
 
U Srbiji će u ponudi biti brendovi koji su već u “Roses” centru u Hrvatskoj. Neke od kompanija u “Outlet” u Hrvatskoj su: “adidas”, “Benetton”, “Dolce & Gabbana”, “Tommy Hilfiger”, “Versace”, “Armani Woman”, “Puma”, “Valentino”, “Diesel”, “Polo Ralph Lauren”, “Christian Dior”, “Miss Sixty”, “Time Force”, “Pierre Lannier”…

Opština Stara Pazova izabrana je zbog idealne lokacije smeštene u blizini jednog od najbrže rastućih saobraćajnica. Osim toga, za nekoliko godina će se izgraditi i veza sa aerodromom i autoputem prema Zagrebu, što je naša druga prednost. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa opštinom Stara Pazova, ističe Rogović.